Профорієнтаційна зустріч учнями 10-ого та 11-ого класів Крихівецького ліцею Івано-Франківської міської ради.

18 березня 2024 року відбулася профорієнтаційна зустріч, організована професором кафедри початкової освіти Ковалем Петром Миколайовичем з учнями 10-ого та 11-ого класів Крихівецького ліцею Івано-Франківської міської ради.

Щиро вдячні адміністрації ліцею за співпрацю та розуміння, а саме директорці Каспрук Світлані Іванівні та заступниці директорки з виховної роботи Тимків Оксані Іванівні.

У зустрічі від університету взяли участь доктор педагогічних наук, професор Коваль Петро Миколайович, докторка педагогічних наук, професорка Котик Тетяна Миколаївна, відповідальний за профорієнтаційну роботу Педагогічного факультету кандидат фізико-математичних наук, доцент Довгий Олег Ярославович, які  розповіли про величезний науковий та освітній потенціал університету та його значний внесок у розвиток Івано-Франківського регіону; про значні досягнення викладацького колективу університету в різних рейтингах, у тому числі й міжнародних; про міжнародну та грантову діяльність університету. Звернули увагу потенційних вступників на наявність значної кількості державних місць в університеті, розповіли про можливість отримання різних стипендій для найактивніших студентів, про можливості державного грантового фінансування успішних контрактників, що є цьогорічною новинкою, а також повідомили про функціонування в університеті й безпосередньо на педагогічному факультеті підготовчих курсів для здачі випускниками шкіл НМТ та проведення олімпіади, за результатами якої її учасникам нараховують додаткові бали для вступу на педагогічні спеціальності. Така цьогорічна інновація МОН засвідчує важливість та пріоритетність отримання педагогічної освіти в Україні.

Відповідаючи на запитання старшокласників, викладачі університету розповіли про особливості освітніх програм Педагогічного факультету (Початкова освіта, Професійна освіта. Цифрові технології, Соціальна педагогіка, Соціальна робота, Дошкільна освіта, Спеціальна освіта, Логопедія), про насичене різноманітними подіями студентське навчання та дозвілля на факультеті, можливості поєднання роботи та навчання за індивідуальним графіком відвідування занять та працевлаштування за кожною спеціальністю Педагогічного факультету.

Учасники зустрічі обмінялися контактними даними, старшокласників ліцею було запрошено на День відкритих дверей в університеті.