Тренінг з професійного зростання викладачів, аспірантів, магістрів на тему «Організація освітнього простору в Новій українській школі»

1 травня 2024 року відбувся тренінг з професійного зростання викладачів, аспірантів, магістрів на тему «Організація освітнього простору в Новій українській школі», проведеному Борис У.З. к. пед. наук, доцентом кафедри початкової освіти, тренеркою НУШ. Під час тренінгу розглянули питання організації та планування освітнього середовища у Новій українській школі, діяльнісний підхід до організації навчальних центрів в освітньому середовищі початкової школи та застосування LEGO технологій в освітньому просторі початкової школи.
Учасники тренінгу вивчали досвід іноземних країн щодо організації освітнього простору початкової школи, проаналізували використання принципів універсального дизайну в освітньому середовищі українських шкіл, обговорили перспективність застосування LEGO – технологій та їх освітніх можливостей в початковій школі . Усвідомили неабияку роль освітнього середовища, як «третього вчителя», у розвитку та навчанні молодших школярів, важливість взаємодії та співпраці між вчителем, учнями та батьками.