ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ЗАВЕРШИЛИ НАВЧАННЯ ЗА ПРОГРАМОЮ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОГО ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

Впродовж 04.03.2024 р.-14.04.2024 р. професорка кафедри початкової освіти Оксана Цюняк, доцентка Світлана Довбенко, доцентка Марія Копчук-Кашецька успішно пройшли навчання за професійною програмою Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Освітній процес в умовах війни та у повоєнний період: виклики, правила, перспективи» на базі Центру українсько-європейського наукового співробітництва, Українського державного університету імені Михайла Дагоманова.

Спікер – Тетяна Гурковська, старший науковий співробітник Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, тренер ЮНІСЕФ за програмою «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні».

У межах програми підвищення кваліфікації прослухано три онлайн-лекції:

Тема 1. Сучасні виклики для педагогів у взаємодії з дітьми різних вікових категорій. Травмоінформованість – сучасний стандарт професіоналізму педагога.

Тема 2. Організація освітньої діяльності за травмоінформованого підходу: шлях піклування педагога про себе.

Тема 3. Педагог – дитина: організація педагогічної взаємодії з урахуванням воєнних подій.

Прогррама розроблена з урахуванням новітніх науково обґрунтованих підходів до організації навчання дорослих, досягнень психолого-педагогічних, соціальних та поведінкових наук, спрямована на розвиток та вдосконалення психолого-педагогічної, риторичної, інформаційно-комунікативної компетентностей педагогічних працівників, а також їхніх практичних умінь та навичок, що сприятиме професійно-особистісному зростанню та підвищенню ефективності професійного спілкування та здійснення педагогічної діяльності загалом. За результатами навчання викладачі отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації та збірник тез науково-методичних доповідей.