НАСТАНОВЧА НАРАДА З ПИТАНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ У ЗЗСО

1 жовтня 2024 року відбулася настановча нарада щодо організації виробничої практики студентів 3 курсу денної форми навчання у закладах освіти м. Івано-Франківська та Івано-Франківської області.

На нараді факультетським керівником виробничої практики доц. Ілійчук Л.В. і керівниками-методистами проф. Оліяр М.П., проф. Цюняк О.П., доц. Кіліченко О.І., доц. Барило С.Б., доц. Плетеницька Л.С., доц. Довбенко С.Ю. було детально ознайомлено здобувачів освіти із метою та завданнями виробничої практики, визначено ключові напрями діяльності майбутніх фахівців у закладах освіти. Особливу увагу було приділено правилам ведення звітної документації та вимогам до підготовки і захисту результатів практики. Окрім того, проведено інструктаж з охорони праці та безпеки життєдіяльності, під час якого студенти були ознайомлені з основними правилами безпечної поведінки у закладах освіти, вимогами до організації робочого місця, а також отримали інформацію про запобігання нещасним випадкам і діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Закцентовано увагу на особливостях адаптації здобувачів освіти до професійного середовища, важливості встановлення ефективної комунікації з учнівським та педагогічним колективами, необхідності розвитку навичок командної роботи, дотримання професійної етики та вирішення можливих конфліктних ситуацій, а також на здатності застосовувати теоретичні знання на практиці в умовах реального освітнього процесу. На завершення було озвучено критерії оцінювання результатів виробничої практики за видами виконаних робіт на базі закладів освіти та під час захисту матеріалів практики.

Виробничу практику здобувачі освіти проходитимуть у Ліцеї №4 Івано-Франківської міської ради, Ліцеї №5 Івано-Франківської міської ради, Ліцеї №11 Івано-Франківської міської ради, Ліцеї №12 Івано-Франківської міської ради, Ліцеї №15 Івано-Франківської міської ради, Ліцеї №23 імені Романа Гурика Івано-Франківської міської ради, Ліцей № 25 Івано-Франківської міської ради, Початковій школі №26 Івано-Франківської міської ради, приватній початковій школі «Католицька школа святого Василія Великого», Івано-Франківському приватному закладі ліцеї «ВС СКУЛ», Івано-Франківському приватному ліцеї «ІТ СТЕП СКУЛ», Тяпчанському ліцеї імені Ольги Дучимінської Долинської міської ради Івано-Франківської області, Долішньозалучанському ліцеї імені Яреми Гояна Снятинської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області.