ПРОФОРІЄНТАЦІЙНІ ЗУСТРІЧІ З УЧНЯМИ ВИПУСКНИХ КЛАСІВ ЗЗСО ДОЛИНЩИНИ

Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір свого місця в житті, подальшого шляху в навчанні і в майбутній роботі. В умовах, коли щороку з’являються нові професії, ринок праці потребує представників як уже звичних  і традиційних, так і нових професій. Без перебільшення можна сказати, що для цьогорічних випускників закладів загальної середньої освіти, які завершують навчання в умовах воєнного стану, –  це проблема є надзвичайно актуальною.

В  рамках реалізації університетського проєкту «Університет для учнів» проведено профорієнтаційний захід для випускників Солуківського, Тростянецького, Оболонського та Долинських ліцеїв №5 та №7.

Розпочав зустріч директор Долинського міжшкільного навчально-виробничого комбінату Долинської міської ради Івано-Франківської області Ігор Левицький, який звернувся з вітальним словом до присутніх, наголосив на актуальності проблеми правильного вибору професії.

Професорка кафедри початкової освіти Інна Червінська розповіла школярам про статус, рейтинги та високий науково-навчальний потенціал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, представила факультети та інститути ЗВО, ознайомила зі змінами у правилах проведення НМТ, повідомила про  додаткові можливості для абітурієнтів, які цього року запроваджуються в університеті. 

Варто зазначити, що формат зустрічі, побудований за принципом «запитання-відповідь», представлення освітньої програми « Початкова освіта» з висвітленням подальших перспектив працевлаштування на ринку праці, інформація про досягнення успішних випускників, особливо імпонували здобувачам освіти, мотивували їх до свідомого вибору професії.

Під час спілкування з директором Долинського міжшкільного навчально-виробничого комбінату Ігорем Левицьким, заступниками директора Тетяною Халупняк,  Лілією Дмитрів,  методистом з профорієнтаційної роботи Тамарою Королюк професор кафедри початкової освіти Інна Червінська обговорила особливості організації профорієнтаційної роботи зі школярами. Адже зустрічі такого формату сприяють налагодженню тісної співпраці між закладами освіти, визначають перспективи вироблення ефективних механізмів та інноваційних форм професійної орієнтації учнівської молоді.