Стратегія розвитку кафедри початкової освіти

16.04.2024 року було проведене спільне засідання кафедри початкової освіти та деканату педагогічного факультету, на якому було обговорено стратегію розвитку кафедри та окреслено основні завдання, що стоять перед колективом структурного підрозділу на пятирічний термін діяльності.

Завідувачка кафедри проф. Романишин Руслана Ярославівна виступила з доповіддю, яку було побудовано у відповідності до основних напрямів діяльності структурного підрозділу, та окреслила завдання з навчально-методичної, наукової, виховної, профорієнтаційної та міжнародної діяльності кафедри.

Особливу увагу було акцентовано на позиціях щодо підвищення бренду кафедри початкової освіти, адже, як було зазначено, у процесі багаторічної активної діяльності колективом структурного підрозділу було накопичено значний матеріал, який потребує узагальнення, систематизації та послідовної популяризації.

До основних напрямів означеної діяльності віднесено наступні: визначення брендових цінностей кафедри та побудова репутаційних контент-стратегій; розробка брендового образу; створення сприятливого робочого середовища; реклама бренду; моделювання брендових подій та активностей; формування позитивного іміджу через підвищення якості освіти та професійні досягнення студентів та викладачів.

Значне місце у доповіді було відведене аналізу сильних та слабких сторін у роботі структурного підрозділу, визначенню стратегічних можливостей його освітньої діяльності та окресленню прогнозованих потенційних загроз щодо ефективної роботи кафедри.

Позицію завідувачки кафедри підтримала деканеса факультету професорка Кондур Оксана Созонтівна, яка зазначила, що стратегічні цілі, поставлені перед педагогічним колективом, актуальні та перспективні. Вона підкреслила значний навчально-методичний та науковий потенціал колективу та висловила впевненість у тому, що запропоновані завдання будуть успішно виконані в означені терміни.