Інтегроване заняття провели викладачі кафедри початкової освіти

З метою підвищення ефективності підготовки майбутніх учителів початкової школи викладачі кафедри початкової освіти професорка Тетяна Качак та доцент Ігор Бай провели інтегроване бінарне заняття на тему “Веб-квести на уроках мовно-літературної та мистецької освітніх галузей”.

Основою оригінальної за змістом і формою методичної моделі інтегрованого заняття обрано роботу з дитячою книжкою Галини Кирпи “Наймоїша мама”. Це чудовий приклад якісного поєднання змістовного й досконалого в художньо-естетичному, мовному планах тексту та ілюстрацій.

 Уважне читання, аналіз вербального й візуального компонентів книжки стало поштовхом до створення студентами цікавих вправ та ігрових завдань для учнів з використанням різних програм і додатків (LearningApps, WordWall, Padlet, Canva та ін.). Ці вправи розроблено до кожного етапу квесту – захопливої сюжетно-рольової гри, спрямованої на формування ключових і предметних компетентностей учнів, реалізацію творчого й діяльнісного підходів, підвищення мотивації до навчання.

Студенти 4 курсу спеціальності “Початкова освіта” продемонстрували креативність у створенні “маршрутів” уроків-квестів, ґрунтовні знання цифрових інструментів мовно-літературної освіти, цікаві мистецькі рішення та вміння інтегрувати зміст і методи викладання предметів початкової школи.