ЗАНЯТТЯ В ШКОЛІ «САМ СОБІ ЛІКАР» У МЕЖАХ ДІЯЛЬНОСТІ «УНІВЕРСИТЕТУ ОБДАРОВАНОЇ ДИТИНИ»

Мудрі, талановиті і сповнені духом доброчинства викладачі і студенти кафедри початкової освіти знову долучаються до реального навчання, виховання і розвитку українських юнок і юнаків у літніх школах «Університету обдарованої дитини» (УОД; очільниця ‒ професорка кафедри Галина Білавич), який діє при Науковому парку Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Так, 21.06.2024 р. учасники школи «Сам собі лікар» під керівництвом професорки кафедри Лариси Сливки вправлялися у виконанні пов’язок на різні частини тіла людини. Хлопці і дівчата були поінформовані про те, що навички накладання пов’язок за умов війни, актуальні, як ніколи, що дуже важливо вміти надати собі чи ближньому першу медичну допомогу, адже нерідко, зокрема й під час канікул, трапляються прикрі випадки, коли поруч може не бути дорослого, а треба надати невідкладну допомогу.

Юні студенти УОДу почергово були в ролі «пацієнтів» та «лікарів», усі блискуче опанували накладання низки пов’язок на суглоби і на голову.

Лариса Сливка щиро дякує асистенткам ‒ несамовитим волонтеркам, студенткам 3 курсу спеціальності «Початкова освіта» Вероніці Озарко, Софії Шимків, Анастасії Шумило: їхня багатоденна діяльність в УОД є прикладом справжньої жертовної педагогічної праці.