ЗАНЯТТЯ «УКРАЇНА Й УКРАЇНЦІ В АВТОРСЬКИХ ВИШИВКАХ», ПРОВЕДЕНЕ В ПРОФЕСОРОМ КАФЕДРИ ЛАРИСОЮ СЛИВКОЮ В «УНІВЕРСИТЕТІ ОБДАРОВАНОЇ ДИТИНИ»

В літніх школах «Університету обдарованої дитини», крім іншого, говорили про Україну й українців в авторських вишивках. Реалізаторка відповідної зустрічі ‒ професорка кафедри початкової освіти Лариса Сливка ‒ озвучила студентам УОДу сутність понять «вишивка» і «вишиванка», коротко поінформувала про орнаменти, сюжети і колористику української вишивки, зосередила увагу присутніх на занятті хлопців і дівчат про те, що нині вишивка розвивається і збагачується новими вимірами, продемонструвала власні авторські вишивки, виконані на пошивках, сумках, джинсах і світшотах.

Після цього об’єднані у підгрупи юнаки і юнки шукали на інтернет-сайтах інформацію про зображені на сорочці Лариси Сливки слова і крилаті фрази, які, за словами авторки, є «її Україною» і «її українцями», а потім ‒ озвучували результати пошукової діяльності. Під час цієї спільної праці учасники самостійно «черпали» знання про низку профілів, а саме: «абабагаламага», «борітеся-поборете», «дід панас», «доля не усміхається рабам», «зродились ми великої години», «ми ‒ вільні люди», «ми ‒ люди титани», «крилатим ґрунту не треба», «кульбаба ‒ товсті щоки», «пиріг і батіг», «станіславський феномен», «то є мої гори», «український космос», «унікальна нація» та ін.

Лариса Сливка щиро дякує студенткам­­‑волонтеркам, які асистували на занятті, представницям спеціальності «Початкова освіта» Дарії Кузьмисі, Діані Мельник та Олександрі Ханас ‒ вони є з когорти «золотого фонду нашого університету».