Участь викладачів і здобувачів вищої освіти у Міжнародній науково-практичній конференції «Освітні і культурно-мистецькі практики в контексті інтеграції України у міжнародний науково-інноваційний простір в умовах воєнного часу»

18-19 квітня 2024 року викладачі кафедри та студенти спеціальності «Початкова освіта» взяли участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «Освітні і культурно-мистецькі практики в контексті інтеграції України у міжнародний науково-інноваційний простір в умовах воєнного часу», яка проходила на базі Комунального закладу вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради.

Метою заходу було залучення провідних науковців, молодих учених, студентської та учнівської молоді з України та з-за кордону для обговорення актуальних питань розвитку освітніх та культурно-мистецьких практик, які сприятимуть інтеграції країни у міжнародний науково-інноваційний простір.

Учасників конференції привітали відомі українські та зарубіжні вчені, ректори закладів вищої освіти, які є партнерами академії, а також студенти із зарубіжних країн та багатьох регіонів нашої країни.

У роботі конференції взяли участь більше 700 учасників із 72 закладів вищої освіти України та країн Європи (Польщі, Чехії, Словаччини, Німеччини, Швеції, Болгарії, Грузії).

Дискусійні панелі працювали за такими напрямками:

  •  Спеціальна освіта: проблеми, перспективи, інновації.
  •  Актуальні проблеми фізичної терапії, ерготерапії та формування здорового способу життя осіб різного віку.
  •  Шляхи розвитку професіоналізму майбутніх учителів початкових класів в умовах Нової української школи.
  •  Актуальні проблеми теорії та практики психології та соціальної роботи.
  •  Вітчизняні та зарубіжні тенденції розвитку мистецтва, дизайну та харчових технологій.
  •  Теоретико-прикладні аспекти досліджень у галузі соціально-гуманітарних наук.
  •  Проблеми та актуальні завдання розвитку менеджменту та туризму в сучасних умовах.
  •  Актуальні питання використання штучного інтелекту в науці, бізнесі, політиці та суспільстві.

На конференції було представлено змістовні доповіді, наукові дослідження та освітні проєкти, які є актуальними в умовах сучасних викликів.